*** Op dit moment is deze site geen verkoop site en zijn wij tijdelijk gesloten ***

Het gemak van een webshop met de garantie van uw eigen juwelier

 20-07-2016
Je ringmaat bepalen
   Aankoop sieraden en Horloges

Ringmaat bepalen


HOE BEPAAL IK MIJN RINGMAAT?

Ringmaten kunnen per merk verschillend worden weergegeven. De meeste maten worden uitgedrukt in omtrek in millimeters (ook wel de Europese ringmaat) of de binnendiameter van de ring. Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van de Amerikaanse maat. Maar hoe kan je nu het beste jouw maat berekenen?

Een handige manier om zelf de omtrek van je vinger te berekenen is door er een lint of touwtje omheen te doen, en hiervan het aantal millimeters op te meten met een meetlat. Zorg er voor dat je het lint of touwtje niet te strak doet, maar een beetje losjes houdt. Kom je bij het opmeten van het aantal millimeters niet uit op een standaard maat zoals aangegeven staat in de tabel, kies dan voor de dichtstbijzijnde (grotere) maat.

Om zelf de binnendiameter maat te bepalen kan je de omtrek in millimeters in de ringmaten tabel opzoeken, en de hierbij behorende binnendiameter vinden.

De Amerikaanse maat kan je ook in de ringmaten tabel terugvinden door de omtrek te koppelen aan de aangegeven Amerikaanse maat.

In de tabel hieronder kun je precies zien welke ringmaat geschikt is voor welke diameter en omtrek.


Ringmaat

Wil je ons volgen? Wil je ons volgen?